Harjoittele liukkaan kelin radalla Jalasjärvellä

Ota yhteyttä!

Etelä-Pohjanmaan Ajoharjoittelurata Oy:n tiloissa voi harjoitella liukkaan kelin radalla ympäri vuoden. Sijaitsemme Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla, noin 30 km Seinäjoelta etelään. Liukkaan kelin ajo kuuluu 1.7.2018 voimaan tulleen lakimuutoksen (opetus yksivaiheiseksi) mukaan kuljettajaopetukseen osana riskienhallintaa.


Varaa oma ajoaikasi autokoulun kautta.Opetus yksivaiheiseksi 1.7.2018 (lakimuutos)

Liukkaan kelin harjoittelu on osana riskienhallintaa, joka suoritetaan autokoulussa tai muun liikenneturvallisuusalan toimijan (Traficomin hyväksymän) kautta. 


Liukkaan kelin harjoittelussa kuljettaja saa tuntuman ajorataan siten, että hän tunnistaa pyörän pidon ja sen muutokset ajon aikana. Lisäksi harjoitellaan hätäjarrutusta, auton hallintaa sen aikana sekä sen vaikutusta auton käyttäytymiseen. Samalla ymmärretään tilannenopeuden merkitys eri tilanteissa. Tavoitteena on, että harjoituksen jälkeen kuljettajalla on käsitys omasta osaamisen tasosta ja tuntuma siitä, miten auto käyttäytyy eri tilanteissa.

Autokoulu vastaa rataharjoituksen ajanvarauksesta ja ratakoulutuksesta, kun ajokorttia suoritetaan autokoulun kautta.

Liukkaan kelin rata Jalasjärvellä

Yhtiön toimitusjohtajana ja radasta vastaavana hoitajana toimii Timo Seppälä. Ajoharjoitteluradalla on kaksi ympärivuotista teräspeltipäällysteistä liukasaluetta: suora ja kaarre. Lisäksi talvisin on käytössä jäädytettyjä maapohjaisia harjoitusalueita.


Toimistorakennuksen yhteydessä on wc:t, suihkutilat ja minikeittiö. Luokkatilaan mahtuu 25–30 henkeä. Autokoulu vastaa rataharjoituksen ajanvarauksesta ja ratakoulutuksesta, kun ajokortti suoritetaan autokoulun kautta.

Ilmakuva ajoharjoitteluradasta

Kurssit

Suurin osa kursseista räätälöidään tilaajan tarpeiden mukaan. Vaihtoehtoja löytyy pelkästä radan vuokrauksesta täysin räätälöityyn kurssiin – ja kaikkea siltä väliltä. Radalla voidaan järjestää ennakoivan ajon kursseja, liukkaan kelin harjoittelun kursseja, pimeän ajon kursseja sekä näiden yhdistelmiä. Radalla on erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin autoesittelyihin ja koeajoihin. Asfaltoitu talviratapohja on keväällä ja kesällä käytettävissä moottoripyörien käsittelyharjoituksiin.