Liukkaan kelin rata-alue

Radan sijainti

Liukkaan kelin harjoittelu Jalasjärvellä

Etelä-Pohjanmaan Ajoharjoittelurata Oy on liukkaan kelin harjoitteluun tarkoitettu harjoitusrata. Se sijaitsee Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla, noin 30 km Seinäjoelta etelään.

Liukkaan kelin ajo kuuluu kuljettajaopetuksen osana riskienhallintaa. Meillä voit suorittaa liukkaan kelin harjoittelun ympäri vuoden. Varaa oma ajoaikasi autokoulun kautta.


Opetus yksivaiheiseksi 1.7.2018 (Lakimuutos)

Liukkaan kelin harjoittelu on osana riskienhallintaa, joka suoritetaan autokoulussa ennen ajokoetta.

Liukkaan kelin harjoittelussa kuljettaja saa tuntuman ajorataan siten, että hän tunnistaa pyörän pidon ja sen muutokset ajon aikana. Lisäksi harjoitellaan hätäjarrutusta, auton hallintaa sen aikana sekä sen vaikutusta auton käyttäytymiseen. Samalla ymmärretään tilannenopeuden merkitys eri tilanteissa. Tavoitteena on, että harjoituksen jälkeen kuljettajalla on käsitys omasta osaamisen tasosta ja tuntuma siitä, miten auto käyttäytyy eri tilanteissa.

Autokoulu vastaa rataharjoituksen ajanvarauksesta ja ratakoulutuksesta, kun ajokorttia suoritetaan autokoulun kautta. Opetus opetusluvalla

Opetuslupalaiset käyvät ennen ajokoetta autokoulun kautta riskienhallinnan, johon liukas rata kuuluu.


Kurssit

Suurin osa kursseista räätälöidään tilaajan tarpeiden mukaan. Vaihtoehtoja on pelkästä radan vuokrauksesta täysin räätälöityyn kurssiin ja kaikkea siltä väliltä.

Radalla voidaan järjestää ennakoivan ajon kursseja, liukkaan kelin harjoittelun kursseja, pimeän ajon kursseja sekä näiden yhdistelmiä. Radalla on erinomaiset mahdollisuudet erilaisiin autoesittelyihin ja koeajoihin. Asfaltoitu talviratapohja on keväällä ja kesällä käytettävissä moottoripyörien käsittelyharjoituksiin.

Toimistorakennuksen yhteydessä on wc:t, suihkutilat ja minikeittiö. Luokkatilaan mahtuu 25–30 henkeä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko palveluistamme?

Mikäli haluaisit tietää lisää palveluistamme tai antaa palautetta, täytä yhteystietosi ja viestisi oheiseen lomakkeeseen. Palaamme sinulle asiaan mahdollisimman pian! HUOM! Aikavaraukset vain puhelimitse, ei sähköpostin tai lomakkeen kautta!